Mogelijkheden

RvD Glaszetters

Meest voorkomende glassoorten

Enkel glas bestaat uit één laag glas en wordt vaak gebruikt in oudere gebouwen. Het biedt basisisolatie en geluidsisolatie, maar heeft een lagere isolatiewaarde in vergelijking met andere glassoorten.

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar zijn verzegeld met een lucht- of gasvulling ertussen, wat zorgt voor betere isolatie en geluidswering. Het is een veelvoorkomende keuze in moderne ramen en draagt bij aan energiebesparing.

HR++ glas (Hoog Rendement ++) isoleert nog beter dan standaard dubbel glas. Het heeft een speciale coating en een edelgasvulling tussen de glaslagen, waardoor het de warmte in de woning beter vasthoudt en geluid beter dempt. Het helpt energieverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

HR+++ glas (Hoog Rendement Triple) is de meest geavanceerde vorm van isolatieglas. Het bestaat uit drie glasplaten met twee lagen isolerend gas ertussen. Het biedt uitstekende thermische isolatie en geluidsisolatie, waardoor het een ideale keuze is voor gebouwen met hoge energie-efficiëntie-eisen.

Plexiglas, ook bekend als acrylglas of PMMA, is een kunststof materiaal dat als alternatief voor glas wordt gebruikt. Het is lichtgewicht, duurzaam en heeft een hoge transparantie. Plexiglas is bestand tegen breuk en wordt vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid en bescherming belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld voor beglazing in sportfaciliteiten of beveiligingsdoeleinden.

Gekleurd glas is glas waarin kleurpigmenten zijn toegevoegd tijdens het productieproces. Het biedt niet alleen esthetische waarde, maar kan ook dienen voor privacy en het reguleren van de hoeveelheid lichtinval. Gekleurd glas wordt vaak gebruikt in decoratieve toepassingen, zoals in interieurontwerp, kunstwerken en architectonische projecten.

Flexibel — Allround — Meedenkend

Speciale glasproducten met unieke eigenschappen, zoals;

Geluidswerend glas is ontworpen om geluidsoverdracht te verminderen en geluidshinder van buitenaf te verminderen. Het bestaat uit speciale glaslagen met geluidsisolerende eigenschappen die helpen om een rustigere en meer comfortabele binnenomgeving te creëren.

Inbraakwerend glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, is ontworpen om de weerstand tegen inbraken en inbraakpogingen te vergroten. Het bestaat uit lagen glas met een sterke tussenlaag van kunststof, waardoor het moeilijker is om het glas te doorbreken. Het verhoogt de veiligheid van een gebouw en biedt gemoedsrust.

Draadglas is een type glas waarin metalen draden zijn ingebed. Deze draden versterken het glas en helpen voorkomen dat het glas bij breuk uiteenvalt. Het wordt vaak gebruikt in situaties waar een hogere mate van veiligheid vereist is, zoals brandwerende toepassingen of in openbare gebouwen.

Isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd, bestaat uit twee glasplaten met een lucht- of gasvulling ertussen. Dit type glas verbetert de thermische isolatie, vermindert warmteverlies en helpt energie te besparen. Het zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en verlaagt de energiekosten.

Zonwerend glas is ontworpen om de hoeveelheid zonnewarmte en schittering in een gebouw te verminderen, terwijl het natuurlijke licht behouden blijft. Het bevat een speciale coating die zonnestraling reflecteert en helpt bij het reguleren van de binnentemperatuur, waardoor het energieverbruik voor koeling wordt verminderd.

Brandwerend glas is speciaal behandeld om brand tegen te houden en de verspreiding van rook en vlammen te vertragen. Het bestaat uit meerdere lagen glas met een speciale brandwerende tussenlaag die bij hoge temperaturen een barrière vormt. Het helpt de veiligheid te waarborgen en biedt kostbare tijd bij een brand.

Gehard glas is thermisch behandeld glas dat veel sterker is dan normaal glas. Bij breuk valt het uiteen in kleine, onscherpe stukjes, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Het wordt vaak gebruikt in situaties waar veiligheid en weerstand tegen thermische spanning belangrijk zijn, zoals glazen deuren, douchewanden en autoglas.

Gelaagd glas bestaat uit meerdere glaslagen met een speciale kunststof tussenlaag. Deze tussenlaag houdt het glas bij elkaar als het breekt, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Het biedt ook bescherming tegen inbraak en UV-straling. Gelaagd glas wordt veel gebruikt in ramen, balustrades en glazen daken.

Veiligheidsglas is een overkoepelende term die verschillende soorten glas omvat, zoals gelaagd glas en gehard glas. Het is ontworpen om de veiligheid te vergroten door de kans op letsel te verminderen bij breuk of impact. Veiligheidsglas wordt vaak toegepast in situaties waar een hoger niveau van bescherming nodig is, zoals in openbare gebouwen, winkels en woningen.

Monumentenglas is speciaal ontwikkeld om historische en monumentale gebouwen te voorzien van glas dat esthetisch en historisch verantwoord is. Het biedt de uitstraling en eigenschappen van traditioneel glas, maar voldoet tegelijkertijd aan moderne kwaliteits- en veiligheidseisen. Monumentenglas wordt gebruikt bij restauratie- en renovatieprojecten om de historische integriteit van het gebouw te behouden.

Subsidie dubbel glas

Waarschijnlijk heeft u wel eens verhalen gehoord van iemand die subsidie heeft ontvangen door het laten zetten van dubbele beglazing. Om concreet de mogelijkheden in te zien raden wij deze website van de Rijksoverheid aan: www.energiesubsidiewijzer.nl.

Hier ziet u welke subsidies er allemaal mogelijk zijn en is tevens te zien wat de voorwaarden zijn. Door uw woonplaats te selecteren komt een hele lijst met mogelijkheden tot subsidie en leningen in uw gemeente te voorschijn.

Glasherstel — Maatwerk — Glasvervanging

Ontdek de mogelijkheden op het gebied van glas bij RvD Glaszetters

Bij RvD Glaszetters begrijpen we dat uw wensen op glasgebied divers kunnen zijn. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan glasproducten en -diensten om aan al uw behoeften te voldoen. Hier is een kleine selectie van ons aanbod. Staat uw specifieke wens er niet tussen? Contracteer ons met uw wens, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Glaswerk én ventilatie oplossingen

Isoleren is ventileren, en dat is essentieel voor uw gezondheid. Wij komen bij u langs om ter plaatse te berekenen hoeveel roosters u het beste kunt gebruiken in uw vertrekken. Als dealer van Ducco ventilatie kunnen wij roosters leveren die ook beschikbaar zijn in diverse RAL-kleuren.

Glassoorten

Welke glassoorten zijn er zoal beschikbaar? Naast standaard enkel en dubbel glas zijn er nog tal van andere glassoorten waaruit u kunt kiezen. Niet alleen de dikte, maar ook de structuur en het uiterlijk variëren sterk. De keuze hangt vooral af van de prijs per vierkante meter en de eigenschappen van het glas.